Met de auto of het openbaar vervoer naar Nijmegen

We raden je aan gebruik te maken van de transferia als je met de auto komt. Nijmegen heeft uitstekende spoorwegverbindingen dus dat is eveneens een goede keus. /*

Ovatonde Keizer Augustusplein Nijmegen-LentTransferium Nijmegen noord

Als je vanuit het noorden over de N325 (de Prins Mauritssingel) Nijmegen binnenrijdt, parkeer je auto dan bij transferium de Ovatonde Keizer Augustusplein, vlak voordat je de stad binnenrijdt. Matrixborden wijzen de weg. Je wordt keurig met de bus in de stad afgeleverd en natuurlijk ook weer teruggebracht.

Er zijn 320 tijdens de openingstijden bewaakte parkeerplaatsen waarvan 3 parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Adres: Willem van Arenbergstraat, 6515 AE Nijmegen

Kaartje naar Transferium Nijmegen noord (op jouw vervoermiddel in te stellen)
Gebruik van dit kaartje op mobiel: Geef je startlocatie aan ("Mijn locatie" bijvoorbeeld) of klik die op de kaart aan. Dan krijg je vanzelf de route te zien. Stuur het kaartje dan door met de link ("Route verzenden naar je telefoon")

Meer info: Transferium Nijmegen noord

Transferium Nijmegen west

P+R Nijmegen West telt 150 parkeerplaatsen. Dit parkeerterrein is vooral bedoeld voor bezoekers van de stad. Je kunt hier  overstappen op de fiets of bus richting Nijmegen Centrum, Novio Tech Campus of de campus Heijendaal.

Adres: De Meeuwse acker 20-20, 6546 DZ Nijmegen

Kaartje naar het Transferium Nijmegen-west (op jouw vervoermiddel in te stellen)
Gebruik van dit kaartje op mobiel: Geef je startlocatie aan ("Mijn locatie" bijvoorbeeld) of klik die op de kaart aan. Dan krijg je vanzelf de route te zien. Stuur het kaartje dan door met de link ("Route verzenden naar je telefoon")

Stadsvervoer

In Nijmegen rijden Breng en de streekbussen van Arriva en NIAG (de laatste naar en van Duitsland, Kleve o.a.).

TIP: De buslijnen rijden vice versa bestemmingen via het centraal station. Eén lijnnummer heeft dus twee verschillende bestemmingen: eentje voor heen en eentje voor weer. Goed om even op te letten anders zit je zomaar aan het verkeerde eind van de stad.

De vijf spoorwegstations met de belangrijkste bestemmingen

De stad heeft 5 stations:

Nijmegen Alle richtingen. Hier halteren NS en Arriva en de bussen van N.I.A.G.
Nijmegen- Dukenburg (o.a. Triavium IJsbaan en evenementen), hier halteert NS.
Nijmegen- Heyendaal  (bijvoorbeeld Radboud Universiteit, Mercator Incubator Nijmegen Universitair Bedrijven Centrum, de Nijmeegse vestiging van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), het Radboudumc en de studentencomplexen Hoogeveldt en Sterrenbosch ). Hier halteren NS en Arriva  richting Limburg.
Nijmegen- Lent (bijvoorbeeld Rivierpark en Spiegelwaal (alleen 's zomers) en Van der Valk hotel). Hier halteert NS op Station Nijmegen-Lent.
Nijmegen- Goffert Van en naar Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. (Goffertpark en -stadion, Novio Tech Campus). Hier halteert NS

Ziekenhuizen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (C.W.Z. / CWZ) is bereikbaar vanaf Centraal Station, station Nijmegen Dukenburg en station Nijmegen Heyendaal. De Sint Maartenskliniek vanaf Centraal en vanaf Hatert (met stop bij CWZ). Het Radboud UMC is bereikbaar vanaf Nijmegen Centraal. Check altijd even voordat je op pad gaat!

Varia

Misschien kwam je op deze pagina omdat je geïnteresseerd bent in de spoorweggeschiedenis van Nijmegen?
Recent onderzoek van de N.S. laat zien dat Nijmegen qua reizigersaantallen inmiddels het vierde station buiten de Randstad is (link naar de bron). De stad maakt deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor, met de lijn Schiphol - Utrecht - Nijmegen (SUN) waarop elke 10 minuten een trein zal gaan rijden. Voor de meest nabije toekomst is voor het hoofdstation een extra spoor en een stationsentree aan de westzijde voorzien, daarna wordt de oostzijde aangepakt
Deze pagina werd het laatst aangepast op 19-12-2020.