Stevenskerk

Rondleidingen

Als je de Stevenskerk of de St. Stevenstoren bezoekt, zijn er altijd wel gidsen die je graag rondleiden. Daarom houden we het hier kort (maar krachtig) bij een omgang rond de kerk. Op de website van de Stevenskerk kom je ook al veel te weten, onder andere ook de openingstijden.

Meer dan een kerk

Sinds 1810 behoort de Stevenskerk aan de Nederduits Gereformeerde Gemeente en bleef de Stevenstoren eigendom van de gemeente Nijmegen. Tegenwoordig worden er in de kerk oecumenische diensten gehouden, maar daarnaast heeft de kerk een vaste plaats veroverd in het culturele en sociale leven van de Nijmegenaren door de talrijke tentoonstellingen, concerten tot soms zelfs bierproeverijen (in de kelders) die er van tijd tot tijd plaats vinden.

Rondje om de St. Stevenskerk

De St. Stevenskerk (10) staat op de Hundisburg, één van de zeven heuvels waarop Nijmegen is gebouwd. Voor de 14e eeuw stond de Stevenskerk hier alleen. De markt was er waarschijnlijk al wel, maar het Waaggebouw en de Lakenhal stonden er nog niet.

Zuiderportaal Stevenskerk NijmegenBijna tegenover de Latijnse school vind je het Zuiderportaal van de Stevenskerk, de hoofdingang. Eerder was de hoofdingang links van het Zuiderportaal. Je kunt die oude toegang zowel buiten als binnen nog zien.

Zoals gezegd: eenmaal in de kerk vind je bijna altijd wel een gids die je meer over dit schitterende gebouw wil vertellen.

Openingstijden Stevenskerk: https://www.stevenskerk.nl/topmenu/bezoeken/openingstijden-stevenskerk/

Verder naar de St. Stevenstoren

Deze pagina werd het laatst aangepast op 20-08-2021.